woensdag 19 augustus 2015

Kleuren van nu voor in huis

Een belangrijke keuze bij het inrichten van je huis is welke kleuren je kiest. Dat bepaalt immers voor een groot deel de sfeer die er bijvoorbeeld in je huiskamer hangt. Het heeft ook een grote invloed op hoe licht of hoe donker het daar is. Uiteraard speelt kleur hoe dan ook een grote rol. Al blijft dan toch de vraag hoeveel je uit moet kiezen en hoe goed ze met elkaar samen gaan. Daarnaast laait de vraag hoe vaak elke kleur terug moet komen als je fanatiek voor meerdere kleuren kiest. Daarnaast denk je ook wel over drie keer na over het interieur als je iets blijvends wil creƫren of de illusie wil wekken dat er meer ruimte is.

Blauw doet het altijd goed in huizen. Dat komt doordat het een hele rustige kleur is die tegelijkertijd niet zoals grijs dat saaie aan zich heeft hangen. Het vloekt niet zo snel bij anderen waardoor het goed combineert met verschillende onderdelen van de inrichting. Bedenk hierbij alleen wel dat er een groot aantal aan uiteenlopende tinten blauw bestaat. Dat wil zeggen dat dat deze kleur dus heel wisselende impact op je interieur kan hebben. Lichtblauw oefent weer een andere invloed uit op het geheel dan donderblauw zou doen.

Twee kleuren die letterlijk als dag en nacht van elkaar verschillen, zwart en wit, scoren ook erg goed samen in een interieur. Juist de tegenstelling tussen die twee spreekt aan. Als een niet al te groot deel van de inrichting door deze twee worden ingenomen, dan blijft er ruimt over om een andere kleur aan het totaalplaatje toe te voegen. Dat komt vaak voor, omdat zowel zwart als wit natuurlijk geen hele felle keuzes zijn. Mensen willen toch ook een vrolijk tintje aan hun inrichting geven zonder dat het meteen zo schreeuwerig wordt. Dan biedt deze keuze ze uitkomst.

Een andere kleur die naast blauw rust uitstraalt is zandkleur. Niet spierwit, maar net een tikkie romiger van kleur. En nog altijd even goed te combineren met fellere tinten blauw, wat schreeuwender rood of fel groen. Hiermee gaan er dus vele deuren open. Daar moet wel een niet bij gemaakt worden. Gezinnen met kleine kinderen die nog weleens knoeien, doen er verstandig aan om even na te gaan dat vlekken sneller zichtbaar zijn op banken als deze. In dat geval kun je maar beter gaan voor bijvoorbeeld blauw, maar dan wel een donkere tint.

Kleur is dus een belangrijk element binnenshuis. Ook kan hier een unieke kleur juist erg leuk zijn. Bijvoorbeeld koperen en houten hanglampen kunnen je interieur een echte boost geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten